Foredrag, kultur og debat

Holdnr Navn Start Sted Ugedag Underviser  
19-761 Litterær Café 26‑09‑2019 10:00 Bolbro Brugerhus Tor Pil Lindgreen Kristensen
Se mere   Luk  
  • Holdnr: 19-761
  • Navn: Litterær Café
  • :
  • Start: 26‑09‑2019 10:00
  • Sted: Bolbro Brugerhus
  • Ugedag: Tor
  • Underviser: Pil Lindgreen Kristensen
Se mere   Luk  
 
Litterær café 
 
Er man glad for at læse, er dette hold stedet hvor glæden og interessen kan holdes ved lige sammen med andre. 

Den Litterære Café er en læsekreds med en litteraturfaglig holdleder, der hver gang åbner værket med en kort introduktion til forfatterskabet, efterfulgt af en analyse med fx personskildringer, skrivestil og væsentlige temaer. 

Vi mødes en torsdag om måneden og gennemgår et litterært værk hver gang. 

Der er altid plads til spørgsmål, debat og diskussion - og gode boganbefalinger til videre læsning.

Det er en fordel, hvis man på forhånd har læst de udvalgte romaner, men det er ikke et krav. 

I den kommende sæson skal vi læse fire værker, der i samme periode kan opleves på de skrå brædder - fra roman til scenekunst.”

26/9 - F. Scott Fitzgerald: Den Store Gatsby (1925)
(Opføres på Odense Teater, september/oktober)

24/10 - Mark Haddon: Den mystiske sag om hunden i natten (2003)
(Opføres på Odense Teater/Odeon, september/oktober)

21/11 - Kathrine Krestman Taylor: Adressen ubekendt (1938)
(Det Kgl. Teater/Gæstespil i Odeon, oktober)

12/12 - Karen Blixen: Babettes Gæstebud (1950)
(Opføres på Baggårdsteatret i Svendborg, december)

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19-761
Status: Igangsat
Første møde: 26-09-2019 10:00
Mødegange: 4
Lektioner: 24
Undervisere: Pil Lindgreen Kristensen
Priser:
Almen DKK 475,00
19-2003 Brian Holm - Glæden og smerten 19‑11‑2019 19:00 Bolbro Kirke/sognehus Tir
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Brian Holm – Glæden og smerten

Brian Holm jonglerer med rollen som professionel cykelrytter, rollen som politisk aktiv, rollen som far, rollen som ægtemand og kræftramt. Brian Holm har hele livet haft fart over feltet, hvad enten det er i bjergetaperne, hjemmefronten, medierne eller den politiske scene – og han elsker det. I dette foredrag åbner han dog for, hvordan kroppen og sindet ikke altid følger med hans drømme og stræben. Motivationen daler, kroppen siger fra. Hvordan skal han tackle den situation?

Foredraget handler dog ikke kun om Brian Holms dårlige dage, det er også et indblik i, hvordan han gang på gang opbygger gejsten på ny og aldrig giver op. Brian fortæller om hvilke mentale redskaber han har taget i brug og haft stor gavn af hele livet igennem.

Kom til et medrivende foredrag, hvor Brian Holm fortæller om sin karriere i overhalingsbanen, og sit private liv der til tider har svært ved at følge med.

Foredraget giver dig motivation til alle livets finurlige udfordringer og troen på, at der kommer flow efter stejle bakker.

Der er mulighed for spørgsmål og debat. Arrangeret i samarbejde med Bolbro Kirke.

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19-2003
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 19-11-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 6
Undervisere:
Priser:
Almen DKK 175,00
19-2011 Kirkehøjskole 23‑11‑2019 09:30 Hans Tausens Kirke Lør
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

 

 

Kirkehøjskole under temaet ”Kristendom og politik”

I samarbejde med DOF Paarup Aftenskole indbyder Hans Tausens Kirke til en indholdsrig dag med tre toneangivende samfundsdebattører, som deltager flittigt i den offentlige kulturelle og politiske debat. Dagen byder på foredrag og debat. Temaet for dagen er yderst aktuelt, men trækker også tråde tilbage i historien, idet kristendommen og kirken til alle tider har forholdt sig til sin kulturelle og politiske sammenhæng – enten som modsætning eller som sammenblanding. Temaet berører spørgsmål som f.eks.: Er kristendommen i Danmark smeltet sammen med de toneangivende politiske strømninger, eller står de i modsætning til hinanden? Er det moderne menneske sin egen herre eller undergivet en højere magt? Bør kristendommen have nogen plads i det politiske rum?

PROGRAM FOR DAGEN

9.30             Morgenmad

10.00           Anna Libak

”Hele Vesten i politisk opbrud”

Hele Vesten er i politisk opbrud. Vi står midt i en politisk vækkelse, som ikke er set siden 1968. Og den har i høj grad noget med 1968 at gøre. For 1968 hvilede på overbevisningen om, at mennesket er sin egen skaber og bør være frit til selv at definere, hvem det er. Som sådan var det i høj grad et opgør med den kristne grundforståelse af mennesket som fejlbarligt, skrøbeligt og sat i en konkret virkelighed. I dette foredrag belyses det, hvordan det nye anti-1968-oprør har sat sig igennem politisk - i Danmark og i Vesten i det hele taget.

Anna Libak er journalist, redaktør, Ruslands-kender, oversætter, foredragsholder og digter. Desuden var hun folketingskandidat for partiet Venstre ved valget i juni 2019

12.00           Frokost

13.00           Christoffer Emil Bruun - oplæg

”Den sammensmeltede kristendom og kulturradikalisme”

Tilbage ved det moderne gennembrud for snart 150 år siden, var kristendommen og kulturradikalismen som ild og vand. Men gennem det 20. århundrede har de to dominerende strømninger påvirket hinanden så meget at de i dag er smeltet sammen. Det giver Folkekirken en stor bredde og også et magtpotentiale, som med jævne mellemrum blander sig med den rå magt, som udspilles i Folketinget. Paradoksalt nok står kirken i dag for mange af de værdier, som traditionelt har tilhørt de kulturradikale og det politiske centrum-venstre. Samtidig er de fleste af de præster og teologer, som blander sig i den offentlige samtale og politiske debat, borgerlige. 

Christoffer Emil Bruun, cand.mag i historie, er trosredaktør på DR, hvor han også er vært for P1 programmet Tidsånd. Han har en stærk indsigt i den tro og kultur, som har gjort os til dem vi er.

13.30           Marie Høgh - oplæg

”Kristendom og politik - sammenblanding, adskillelse eller vekselvirkning?”

Hvorfor er det vigtigt, at kristendommen er indskrevet i regeringsgrundlaget og hvordan kan kristendommen have indflydelse på politik uden, at kristendommen bliver sat på et politisk program?

Disse spørgsmål belyses fra et åndshistorisk og teologisk perspektiv i løbet af foredraget. 

Marie Høgh er cand.theol., sognepræst i Lynge-Uggeløse sogne, forfatter, samfundsdebattør og var folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti ved valget i juni 2019.

14.00           Kaffepause

14.30           Debat mellem Marie Høgh og Christoffer Emil Bruun –   efterfølgende spørgsmål og debat med publikum

15.30        Afslutning

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19-2011
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 23-11-2019 09:30
Mødegange: 1
Lektioner: 6
Undervisere:
Priser:
Almen DKK 250,00
Studerende DKK 175,00
19-2027 Simone Aaberg Kærn - Kunstneren som aktiv samfundsaktør 27‑11‑2019 19:00 Filosoffen Ons
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Onsdag 27. november kl. 19.00: Kunstmøde med Simone Aaberg Kærn

Kunstneren som aktiv samfundsaktør - Demokratiske portrætter eller performative malerier? 

Simone Aaberg Kærn er aktuel med en række store udstillinger i Kina hvor hun undersøger de Kinesiske kvinders flyvehistorie. Frihed og kontrol i de mentale og fysiske luftrum.

Mød den international anerkendt billedkunstner, fotograf og dokumentarfilminstruktør, født i 1969. Kærn er privatpilot og en grænsesøgende kunstner, som har en personlig strategi i en verden i krig. Den handlekraftige kvinde fik sine vinger af en bande 80-arige damer, der, fløj krigsfly under den anden verdenskrig. (TV serien ”Sisters in the Sky”, DR 2). Senest har du måske set hende som dommer i Danmarks Bedste Portrætmaler.

 

I 2010 malede hun statsministerportrættet af Anders Fogh Rasmussen til Folketinget. I 2011 fik hun opgaven, at male et Bataljemaleri som skulle skildre den danske indsats i Libyen krigen. Kærn måtte derfor til fronten i Libyen for, at se hvor de danske bomber landede. Men da hun kom tilbage, brød Forsvaret sig ikke om det Kærn havde set og skitseret. Kærn realiserede nu alligevel kæmpemaleriet. Man kan nok sige nej tak, men ikke stoppe kunsten. 5 år efter, at kunstneren fik opgaven, kan man se gigant maleriet udstillet på Kunsthal Charlottenborg.

 

Kærn er kendt fra talrige TV fremtrædener bl.a. med den prisbelønnede dokumentar ”Smiling in a War Zone”. Hun har udstillet bl.a. pa Louisiana museet i Humlebæk, Venedig Biennalen, Muse D’art de Moderne i Paris og San Diego State University. Derudover har hun haft store soloudstillinger på bl.a. AROS, Malmö Konsthal samt kunstmuseum Thun i Sweitz.

Kærns foredrag er fulde af energi og humor

 Du kan tilmelde dig enkelte foredrag, eller vælge alle fire foredrag og få rabat.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19-2027
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 27-11-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 6
Undervisere:
Priser:
Almen DKK 165,00
Filosoffens venner DKK 145,00
19-2037 Nis Boesdal - Julens vers og eventyr 03‑12‑2019 10:00 Paarup Aftenskole Tir
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Julens vers og eventyr

“Vi glæder os i denne tid” – og det er der mange gode grunde til. Julen er højtid, men der er også samtidig meget at grine af og synge med på. Nis Boesdal læser både egne og andres værker, vers og julehistorier op, trækker perspektiverne og spiller noget af den musik (cd’er), vi ikke hører så tit. En hyggeformiddag med plads til lange tanker.

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19-2037
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 03-12-2019 10:00
Mødegange: 1
Lektioner: 6
Undervisere:
Priser:
Almen DKK 95,00
20-2034 Fra Korup til Gibraltar på damecykel 14‑01‑2020 10:00 Paarup Aftenskole Tir
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Fra Korup til Gibraltar på damecykel

Jørgen Falkenberg og Leif Pedersen fra Korup drog 5. maj 2014 sammen med Per Tjørnhøj Andersen fra Korup ud på en lang cykeltur fra Korup til Gibraltar.

Det blev en tur med mange spændende og udfordrende oplevelser.

Turen tog 33 dage og var på ca. 3.600 km.

Kom og hør den spændende beretning og se fotos fra turen, der bød på temmelig meget regnvejr, et brækket ribben og flere episoder med politiet.

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 20-2034
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 14-01-2020 10:00
Mødegange: 1
Lektioner: 6
Undervisere:
Priser:
Almen DKK 95,00
20-2028 Kristian von Hornsleth - Fuck you art lovers 22‑01‑2020 19:00 Filosoffen Ons
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Onsdag 22. januar kl. 19.00: Kunstmøde med Kristian von Hornsleth

Mit fantastiske møde med kunsten: Forstået eller misforstået? Gennemgang af udvalgte værker, projekter, udfordringer og anekdoter - fortalt af en nysgerrig desperado der med sin kunst spejler sin poetiske og filosofiske rejse gennem vores herlige absurde verden. Med sit altid intense, charmerende og ikke mindst underholdende nærvær tryllebinder Kristian von Hornsleth sit publikum, når han åbner op for sine spændende historier i FUCK YOU ART LOVERS.

Der er mulighed for spørgsmål og debat.

Du kan tilmelde dig enkelte foredrag, eller vælge alle fire foredrag og få rabat.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 20-2028
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 22-01-2020 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 6
Undervisere:
Priser:
Almen DKK 165,00
Filosoffens venner DKK 145,00
20-2002 Hans Pilgaard - Humor - en måde at overleve på 04‑02‑2020 19:00 Bolbro Kirke/sognehus Tir
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

HUMOR - EN MÅDE AT OVERLEVE PÅ

Verden er virkelig ikke, hvad den HAR været, og virkeligheden er ikke for sjov.
Der ER ikke så meget at grine af, men det har måske i virkeligheden aldrig været vigtigere, at vi tør gøre det.
Mens nyhedsudsendelserne bugner af dårligt nyt, så står vi tilbage og kan slet ikke følge med, og tiden går – hånd i hånd med livet, mens vi er skræmte og trykkede. Der er terrorfrygt, flygtningekrise og rekord i truede dyrearter.
Der er klimakriser og overskrifter der rimer på håbløshed og frygt.
Så der er brug for den vigtige 7.sans, vi har – den humoristiske sans.
Det er ikke altid nemt, men det er altid et valg. Dit og mit valg. Og ved at dreje på nogle knapper, får vi måske lidt lettere ved at ha´ det sjovt for alvor, den ene gang vi er ”her”. Så vi lever i stedet for bare at overleve.

Et foredrag der støjer og forhåbentlig både vækker latter og håb!

Der er mulighed for spørgsmål og debat. Arrangeret i samarbejde med Bolbro Kirke.
 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 20-2002
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 04-02-2020 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 6
Undervisere:
Priser:
Almen DKK 175,00
20-2036 Bendt Bendtsen - Fra bondedreng til vicestatsminister 18‑02‑2020 10:00 Paarup Aftenskole Tir
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Bendt Bendtsen - Fra bondedreng til vicestatsminister


Et foredrag hvor Bendt Bendtsen fortæller om sin opvækst på en nordfynsk bondegård i 50 ´og 60 ´erne. Fra landsbyskolen over Odense Friskole til et job på en nordfynsk gård, hvorefter han forrettede tjeneste ved Livgarden. Bendt Bendtsen fortæller også en række historier fra tiden som ung betjent i København og fra Kriminalpolitiet gennem mere end 20 år. Tiden i politiet hvor Bendt Bendtsen fik syn for en manglende politik på retsområdet, hvilket startede den politiske karriere. Starten var Odense Byråd, – herefter Folketinget i 1994. Politisk leder i 1999, og herefter vicestatsminister, økonomi- og erhvervsminister i de 3 Anders Fogh Rasmussen regeringer. I 2009 gik turen til Bruxelles hvor Bendt Bendtsen efter 10 år besluttede, at værnepligten i politik var overstået.

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 20-2036
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 18-02-2020 10:00
Mødegange: 1
Lektioner: 6
Undervisere:
Priser:
Almen DKK 95,00
20-2038 36 år som stemme i radioen - Margaret Lindhardt 17‑03‑2020 10:00 Paarup Aftenskole Tir
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

 

Margaret Lindhardt har i 36 år været en kendt stemme i radioen bl.a. som vært på programmer som Go’morgen P3, P4 Aften, mange forskellige musikprogrammer - og ikke mindst det legendariske ønskeprogram Giro 413, som hun har stået for i sammenlagt næsten 20 år. Hun har i massevis af anekdoter om de forskellige slags hilsner og musikønsker. Der er også meget at fortælle om programmets lange og farverige historie, om fantasifulde indsamlingsmåder og om musikken. Hør også om, hvem der får glæde af de penge, der bliver samlet ind, og hvad de bliver brugt til. 
Margaret Lindhardt har desuden fortalt flere hundrede historier om Danmark og danskerne i programmet Danmark kort og lagt stemme til alle mulige slags udsendelser både på radio og TV - f.eks. dokumentarprogrammer, ungdomsudsendelser, drama og satire. Hun har siden 2006 undervist i stemmebrug og formidling – og gør det stadig.
Mød personen bag stemmen og hør om et langt og farverigt liv inden for murene i DR og om både sjove, overraskende og nervepirrende oplevelser fra de mange år ved mikrofonen.
Undervejs bliver der lejlighed til at synge med på en række populære fællessange, hvor Margaret Lindhardt synger for.

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 20-2038
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 17-03-2020 10:00
Mødegange: 1
Lektioner: 6
Undervisere:
Priser:
Almen DKK 95,00