Tegning, portræt, croquis og collage

TEGNING

På kurserne får du introduktion til, og erfaring med grundprincipperne indenfor tegning. Du bliver inspireret til at udfordre dig selv og nå frem til dit personlige tegneudtryk.

Du lærer at arbejde med tegning som den hurtige skitse, du lærer at overskue et motiv og gennemarbejde din tegning. På kurserne lærer du at tegne bl.a. med tusch, kul, blyant og pastel, derved får du mulighed for at arbejde med tegning både som sort og i farver.

Du har også mulighed for at vælge kurser der kombinerer tegning og maleri.
Undervisningen er tilrettelagt for både begyndere og øvede.

PORTRÆT

På kurserne lærer du at tegne/male et ansigt, indfange dets særegne træk, udtrykket i øjnene, at gengive det på en naturalistisk, genkendelig måde - eller at fokusere på det, du opfatter som personens indre essens i stedet for den ydre lighed. På kurserne lærer du om komposition, farvelære, maleteknikker, lasering mm. Du kan arbejde med akryl og olie eller tegneredskaber som blyant, kul, tusch m.m.

Du kan vælge kurser hver anden uge, weekendkurser eller  5 søndage.

COLLAGE

På intensive weekendkurser lærer du at arbejde med collage.

Collage er fortælling hvor tegninger, malerier, en stump tapet, et ugeblad eller andet indgår i nye kunstværker. På kurserne lærer du at kombinere nyt og gammelt, sort/hvidt og farve, ligesom du lærer om komposition og farvemæssig balance.

Undervisningen er individuel og der kræves ingen forudsætninger for at deltage.

Holdnr Navn Start Ugedag Underviser Sted
19-622 Tegning i sort og farve 22‑01‑2019 16:30 Tir Ingrid Duch Paarup Aftenskole

Tirsdag 16.30-19.15

Tegning er et stort sevlstædigt område indenfor det kunstneriske udtryk. På kurset kigger vi på forskellige måder at udtrykke sig. Vi bruger tegning som en hurtig skitse, vi lærer at overskue et motiv og gennemarbejde det. Vi tegner med bl.a.tusch, kul, blyant, pastel...

Både begyndere og øvede er velkomne. Undervisningen foregår individuelt.

Første møde: 22-01-2019 16:30
Undervisere: Ingrid Duch
19-672 Portræt - søndage 03‑02‑2019 09:30 Søn Inge Marie Mørcke Paarup Aftenskole

Søndag 3/2 - 3/3 - 7/4 - 5/5 - 2/6

At lave vellignende portrætter er noget af en udfordring: At tegne/male et ansigt, indfange dets særegne træk, udtrykket i øjnene – at forsøge at gengive det på en naturalistisk, genkendelig måde - eller måske tværtimod at fokusere på det, man opfatter som personens indre essens i stedet for den ydre lighed.

Dit motiv kan tage udgangspunkt i skitser eller fotos af et familiemedlem, et barn, et sports-  eller musikidol, eller bare en ukendt person, hvis ansigtstræk fanger dig. Eller du har måske lyst til at lave et selvportræt.

Portrættet overføres evt. til lærred/papir ved hjælp af en projektor, eller du optegner det som frihåndstegning.

Undervejs som dit billede vokser frem, ser vi på ting som komposition, farvelære, maleteknikker, lasering. Du bestemmer selv, om billedet skal males i ”fotografisk” stil eller mere frit og legende i farver helt efter dit eget valg.

Der kan arbejdes  med akryl og olie eller tegneredskaber som blyant,kul, tusch m.m.

Kurset er både for begyndere og øvede og tilpasses den enkeltes ønsker og niveau.

Første møde: 03-02-2019 09:30
Undervisere: Inge Marie Mørcke
19-662 Collage weekend 16‑03‑2019 10:00 Lør Ingrid Duch Paarup Aftenskole
  • Holdnr: 19-662
  • Navn: Collage weekend
  • Start: 16‑03‑2019 10:00
  • Ugedag: Lør
  • Underviser: Ingrid Duch
  • Sted: Paarup Aftenskole

Lørdag og søndag kl. 10.00 - 17.20

Collage er fortælling!

Har du tegninger, malerier, en stump tapet fra engang, og har du lyst til at skabe et billede, så er collage en spændende mulighed. Vi kombinerer nyt og gammelt, sort/hvidt og farve. Vi arbejder med komposition og farvemæssig balance i løbet af kurset. Undervisningen er individuel og der kræves ingen forudsætninger for at deltage.

Første møde: 16-03-2019 10:00
Undervisere: Ingrid Duch
Pensionist DKK 700,00
Efterlønsmodtager DKK 700,00
19-626 Portræt tegning og maleri - weekend 23‑03‑2019 09:30 Lør Inge Marie Mørcke Paarup Aftenskole

Lørdag-søndag 23-24. marts kl. 9.30 - 16.50.

Brug en weekend på at arbejde koncentreret med at tegne/male et portræt.

Første møde: 23-03-2019 09:30
Undervisere: Inge Marie Mørcke
Pensionist DKK 700,00
Efterlønsmodtager DKK 700,00
19-644 Lørdags-Croquis 30‑03‑2019 10:00 Lør Lone V. Petersen Paarup Aftenskole
  • Holdnr: 19-644
  • Navn: Lørdags-Croquis
  • Start: 30‑03‑2019 10:00
  • Ugedag: Lør
  • Underviser: Lone V. Petersen
  • Sted: Paarup Aftenskole

Croquis-lørdag

Croquis er en gammel klassisk disciplin indenfor billedkunsten, hvor der tegnes/males hurtige skitser efter nøgenmodel, og hvor det især er bevægelse og de store linjer, der er fokus på. Det er en rigtig god træning i at "lære at se".

Vi vil både arbejde med meget hurtige stillinger på ned til 2 minutter og de lidt længere på op til 20 minutter. Der kan tegnes/males med blyant, farvekridt, kul og flydende tusch.

Medbring masser af papir (tegnepapir eller blot kopipapir), blyanter og gerne tegnekul, tusch og pensler.
Der skal påregnes et beløb til betaling for modellen.

Første møde: 30-03-2019 10:00
Undervisere: Lone V. Petersen